26 Ocak 2016 Salı

TIM BURTON TIME: Vincent


Tim Burton Sevenler Kulübü Başkanı olarak bugünkü Tim Burton şahikasını sizlerle paylaşmaktan onur duyarım. (Alkış efekti) Malumunuz Tim Burton abimiz gotik tarzı yaşam felsefesi edinmiş ve bu felsefesini filmlerine bilhassa animasyonlarına layıkıyla yansıtmıştır. (Bir alkış efekti daha) Bu gün sizlerle paylaşacağım nadide eser de Tim abimizin kendi çocukluğunu anlattığı Gotik tarzda çizilen, seslendirilen ve yönetilen Vincent adlı kısa animasyon filmi olacak. 


Tim abiyi çoğu kişi ünlü Tim Burton-Helena Bonham Carter-Johny Depp üçgeninin temel taşı olarak tanır. Mesela Charlie'nin Çikolata Fabrikası, Sweeney Todd, Alice Harikalar Dİyarında, Ölü Gelin, Karanlık Gölgeler falan filan. Tabi o güzide üçlü komboların ben de yeri ayrı ancak bu seferki kısa film bambaşka. Beni Tim Burton'ın sanatına aşık eden film. VINCENT!!!!

Vincent Malloy yedi yaşındadır. Her zaman kibardır ve ona ne denirse yapar.

Onun yaşındaki bir çocuğuna göre çok düşünceli ve naziktir.

Ama aslında aynı Vincent Price gibi olmak istemektedir.


Peki, bu Vincent Price kimdir?


Vincent Price, Vincent Malloy adlı yedi yaşındaki çocuğun hayal gücünde oluşturduğu çılgın, acımasız bir bilim adamıdır. Diğer çocuklardan farklı olan Vincent zamanını Vincent Price'mış gibi yaparak geçirir. Nasıl mı? 

Diğer çocuklar "Ali ata bak" gibi kitaplar okurken Vincent'ın en sevdiği yazar Edgar Allan Poe'dur.


Kafasında inşa ettiği laboratuarında çılgın deneyler yaparak, Poe okuyup, sevgili karısının resimlerini yaparak ve..... ve.... En iyisi daha fazla bu kısacık filmden bahsetmeyeyim de tadı kaçmasın. Bu lirik, gotik ve uçuk filmin tadını çıkarın. İyi seyirler!!!
  



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...