18 Kasım 2015 Çarşamba

Zindagi Gulzar Hai



"Hayat bir gül bahçesi" demek Zindagi Gulzari Hai. Hayat rengarenk mis kokulu güllerle bezeli rengarenk bir bahçe. Tabi bu güllerin arasında hoş kokuluları, kırmızı, pembe, beyaz renklileri de var; insanın elini kanatan dikenler de var. Aynı bu harikulade şükela dizide olduğu gibi :) 




Zindagi Gulzari Hai adlı bu mükemmel dizi 2012 yapımı bir Pakistan dizisi. 24 bölümlük bu güzelim dizi Umera Ahmed adlı Pakistanlı yazarın aynı adlı kitabından uyarlanılmış ve ülkesinde yakaladığı büyük başarının ardından farklı ülkelerde de yayınlanmış. Kısaca söz etmek gerekirse de dizide birbirine her açıdan çok zıt iki karakterin kaderlerinin birbirine bağlanmasını işlenir. 



Karakterlerimizi tanıtmaya başlayalım o vakit. Bu yazımda sadece asıl karakterleri tanıtmak istiyorum. Onlar hakkında söyleyeceğim o kadar çok şey var ki :D 


(gökkuşağı kusuyorum bir dakika :D )

 Öğğ öğğ ay kendime geldim :D İzninizle baş rollerimizden bahsediyorum şimdi.

(%100 SPOILER)


 Güzeller güzeli kızımız, Kashaf fakir ama gururludur haddinden fazla bir şekilde. Anneciği hanım efendi kocasının 3 kız çocuktan sonra üstüne getirdiği kuma ile ayrı eve çıkmasının ardından kızları ile tek başına ilgilenir ve onları öğretmen maaşıyla zor da olsa gül gibi yetiştirir. Kashaf'ın karşı cinse olan düşmanlığının baş mimarı da zaten bu erkek evlat sevdalısı babasıdır. Sonra bu kız neden atarlanıyor, atarlanır tabi. Ama atarın da fazlası zarar bea. Abartmıyorum, alayına isyan, alayına atar kızımız dolma kaleme gider yapma potansiyeline sahiptir. Burnundan kıl aldırmaz, manyak güzel notlarıyla girdiği okulun havasıyla "I'm the best, bro." edalarıyla dolanır. Biraz hırçın, biraz isyankardır. Ama özünde kedi gibidir -tırmalayan cinsten! Dertlerini sadece kız kardeşiyle paylaşan kızımız idealist ve başarılı bir iş kadını olup çıkar.


Genç kızların sevgilisi, hippi hayat felsefeli, zengin, yakışıklı, zeki, gitarıynan Akdeniz Akşamlarının efendisi, toplumun el verdiği müddetçe modern veyahut Avrupai -no alkol, no cigara- on numara beş yıldız, Zaroon! Zenginlikte nirvana yapan bir ailenin iki efladının ikincisi. Annesi modernizmin kitabını yazmış, o dernek toplantısından bu iş yemeğine koşan taş gibi bir abla. Babası "İş, yemek, uyku" kıstasına sıkışmış idare eder bir mutluluk düzeyinde bir şahıs. Sorunlu bir de ablası var bunun. Ana sözü dinlersen böyle olur, oh olsun sana!


Zıpçık? Zıpırdı? Zıp zıp? Hangisiydi ya? Buldum zıpçıktı. Evet, Zaroon kelimenin tam anlamıyla hovarda bir zıpçıktı. He he :D Bunun iki tane arkadaşı var bir de. Kız olan - modern ya kızdan arkadaşı da var -burasının yüzde doksan bilmem kaç müslüman bir ülke olduğunu hatırlatmama gerek yok herhalde-- gerzek, gıcık bir şey :P Paçoz! Oğlansa bu ikisine göre daha efendi ama işte üzüm üzüme baka baka kararır. 

Akdeniiiizzz akşamlarrrııı bir başkaaaa....

Bu ikisi nerede tanıştı? Tabi ki de kızımızın birincilikle, oğluşumuzun ikincilikle girdiği üniversitede. İlk günden çevresini kız orduları saran Zaroon ve ilk günden etrafta kara bir gölge gibi dolanan Kashaf daha ilk günden kedi-köpeğe bağlarlar. 


Üniversite: Alayına isyan! vs Don't Fight Make Love!

Kashafabi kanunlarının ilk maddesi: Alayına isyan. Zaroon'a terslen. Özellikle Zaroon'a :D Üniversite yıllarında birbirlerinin korkulu rüyası olmayı başardı çiftimiz. Birbirlerinden nefret etmek için de gayet haklı nedenleri vardı bana sorarsanız. İzlerseniz siz de anlayacaksınız ne demek istediğimi. Özellikle Kashaf'ın nedenleri, idamlık! 



Aramızda konuşulmamış bir çekim var, dedi Zaroon. Ama ne zaman. Parmaktan sonra!


-Beni seviyor musun?  
-...                            
 -Alo?                        
                 -...                                            

Kashaf'ın nedenleri dedim ya. nedir bu nedenler diye kendim sorup kendim cevaplıyorum. Hani şu klasik hikaye vardır ya zepzengin ve yapyakışıklı genç delikanlı herkesin ona vurgun olduğunu tüm kızların onun için deliye döndüğünü sanır ama Zaroon efendi, öyle her kuşun eti yenmez. Hele Kashaf'ınki pehhh! Zaten kızın  terslemelerinden sonra dellenen oğlan yapacak çok daha iyi bir işi yokmuş gibi gider iddiaya tutuşur ben bunu tavlarım, nesine der. 


Bu başlar çalışmalara, tüm cazibesiyle başlar kızı işlemeye. Ay yok sen de şu dersin notları var mı, yok arkadaş olak mı. Kıza mel mel davranır. Tabi bu da kız kalbi - Kashaf dahi olsa eriyor bir yerde 100 dereceyi gördü mü ;) Kashaf da ufaktan bir ısınmaya başlamışken buna Zaroon'un asıl niyetini duyar ve onunla yüzleşir. Aralarında çok büyük bir kavga çıkar. Bir ara korktum Zaroon kıza bir tane çakacak diye. Neyse ki olamıyor böyle bir şey.


Bu olaydan sonra herkes bir yana dağılır. Ancak kader onları yine bir araya getirir ve ikisi aynı yerde çalışmaya başlarlar. Başından bir ayrılık geçmiş olan Zaroon evleneceği kadının nasıl birisi olmasını istediğini fark eder. Bu kişi hanım hatun olmalı, evine bağlı, kocasını el üstünde tutan, elinden her iş gelen biraz da geleneksel birisi olmalı. Nedense bizim Zaroon'un aklına hemen bir isim gelir. Acaba kim? Tabiki Kashaf. Artık nasıl etkilediyse bizim kız bunu :D   


Bundan sonra çocuk kızı evliliğe ikna etmeye çalışır. Ama bu Kashaf, keçiden farksızdır. Tutturdu evlenmeyeceğim diye. Sonra annesinin gazıyla bir yelteniyor ama o iş de yaş çıkıyor. Ve sonunda Zaroon'a kalıyor :P Yok, yok zorla varmıyor ona, aşkla varıyor aksine :D Ya işte sen istediğin kadar keçi ol, böyle erirsin işte Kashaf hanım :D


Mutlu son, çiftimiz evlenip sonsuza dek mutlu yaşarlar. 


Ya sonra...

Evlilik Sonrası: Evli, mutlu, çocuklu..... mu?

Dizi çiftin evliliği ile bitmez ve biz de onların evlilik sonrası yaşadıkları kavgalarına, çatışmalarına tanık oluruz.  Acaba Zaroon köprüyü geçene kadarkilerden mi? Acaba Kashaf Zaroon'u mutlu edebilecek mi? Bunların hepsini diziyi izlerseniz öğrenebilirsiniz 

   Böyle de var,
                     şöyle de var....


-Tekrar yaşama şansım olsaydı, asla evlenmezdim..
-Ben de...

GIF TIME!!!




Bana ellerini ver, hayat seni sevince güzel...








Biliyorum, çok tatlılar :D


Diziyi izlemek için tık tık :)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...