22 Ocak 2016 Cuma

Don Kipper ♩ ♪ ♫ ♬

Don Kipper cover art

Müzik ruhun gıdasıdır, dostlarım. İster sözlü ister sözsüz, ister pop ister rock, ister folk, ister klasik, Müziğin her türü ve her formu insandan bir şeyler taşır. Ben de bu bağlamda müziğin her türünü zevkle dinlerim. Sözlü müzik türüne şu yaşıma kadar olan ilgim ne kadar fazla olsa da son yıllar da klasik batı müziği ve tasavvuf müziğine olan merakımın artması enstrümental müziğin akışına kendimi bırakmamı sağladı. İşte Don Kipper adlı nev-i şahsına münhasır, otantik ve oryantel müzik grubu da beni çingene müziği, fasıl ve rebetiko karışımı büyüleyici tınısının akışına kaptırdı.

    
Krisalis cover art

Grup müziklerini şu şekilde tanımlamakta:

"Don Kipper are a multi award-winning innovative ensemble playing and transforming a wide range of traditional musical forms, from Turkish Fasıl andGreek Rebetiko to Romani music and Klezmer. While we attempt to root ourselves deeply in these traditions we always seek to explore radical interpretations and taut arrangements full of complex harmonies, polyrhythms and imaginative improvisation. "

" Don Kipper Türk Fasılı ve Yunan Rebetikosundan, Roman müziği ve Klezmere kadar uzanan geniş bir geleneksel müzik yelpazesini çalan ve dönüştüren bol ödüllü yenilikçi bir gruptur. Kendimizi bu geleneklerde derinleştirmeye çalışırken bir yandan da her zaman radikal yorumları ve karışık harmoniler, çoklu ritimler ve yaratıcı doğaçlamalarla dolu kati düzenlemeleri keşfetmeye çabalıyoruz."



Yani kısaca bu gençler etnik geleneksel Türk, Yunan, Çingene müziklerini kendilerine göre yorumlayıp usta icraları ile dinleyicilerine sunmaktalar. Dünyayı dolaşan bu elekçi grup bir gün orada bir gün burada takılıyor ve sanatları ile kendilerinden söz ettirmek istiyorlar. 



Peki, bu kanadı kırık Kırlangıç bu grubu nereden buldu? Sizin de aklınıza geldiyse bu soru cevabı hemen aşağıda :D



TRT çoğu kişi tarafından eziklense de ben TV'de izleyecek hiç bir şey bulamadığımda TRT'de illa bir şey keşfediyor (!) oluyorum. Bu çocukları da TRT Müzik'de yayınlanan ve Türk müziğinden esinlenen başka bir yabancı grubun - The Turbans-- kendilerinden bilahere bahsetmeyi planlıyorum-- sunduğu London Eye programında konuk grup olarak tanımıştım. Ve ülkemde böylesi yetenekli kişilerin böyle güzel bir program sunduğunu görünce yaşadığım şokun yanı sıra bu tatlı grubu tanımanın verdiği sevinci de tatmıştım. Teşekkürler, TRT Müzik!!



Grubun şu zamana kadar iki albümü bulunmakta. Bu iki albümü de aşağı da vermiş olduğum linkten ücretsiz ve korsan olmayan bir şekilde dinleyebilirsiniz,  farklı ülkelerde sokak sanatçılığı yapan gruba rastlarsanız da tanesi 10 liradan olan albümlerini alıp zevkle dinleyebilirsiniz. Rastlarsanız "Kırlangıcın selamı var" demeyi unutmayın ha ;) Sonuç olarak, siz de bu uçarı grubun uçarı müziğine bir kulak verin derim. 



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...