17 Ağustos 2015 Pazartesi

Maysa ve Bulut

20 yaşındayım ve hala çizgi film izliyorum. Sizce de bu biraz tuhaf, değil mi? Cedric'i her gördüğümde TV'de eski heyecanımla oturup izliyorum. Ay Savaşçısı'nın tekrarlarını itina ile takip edip Heidi'yi bir gün bile aksatmıyorum. Evet, içimdeki 5 yaşındaki çocuk hala hayatta, inanabiliyor musunuz?


Ama bu yazımda bahsedeceğim çizgi film diğerlerinden biraz farklı, hatta baya farklı. En önemlisi bu bir Türk çizgi filmi. Yörük kültürünü tanıtmayı amaçlayan bu tatlı çizgi dizi TRT Çocuk'da her akşam saat 21.05'de yayınlanıyor.  Ayrıca pek tatlı, pek şirin, pek samimi. İzlerken meditasyon yapıyormuş gibi rahatlıyor insan. Bir nevi terapi gibi bir şey yani bu sevimli, sıcak çizgi film.


Bu pıtırcık dünya tatlısı, şirin mi şirin Maysa. Bu güzel şirine çizgi filmimizin baş karakteri. Kendileri incik boncuk meraklısı. Sevgi ve enerji dolu bir çocuk. Resimdeki onun kuzusu. Adını şimdi unuttum. Ama yavru devesinin adı Boncuk.

Çizgi film Maysa ile akıyor. Onun yaşamı, onun hayalleri, onun rüyaları ile bizi oradan oraya sürüklüyor bizim küçük Maysa. O kadar hoş ki onun hayallerinin kıyısından köşesinden tutup
onunla dalmak derinlere.



 İşte bunlar da Maysa'nın kocaman ailesi. Maysa'nın yanındaki de Bulut. Malesef bu şahane çizgi filmi anlatacak kadar gelişmiş yazma yeteneklerine sahip değilim. Bu yüzden hiç vakit kaybetmeden bir göz atın derim bu sevimli çizgi filme. Benden söylemesi.

Buraya çizgi filmin en az kendisi kadar güzel olan müziğini bırakıyorum ki siz de bu müziğin dinginliğini hissedin:
Maysa ve Bulut Tema Müziği
Bu da teaserı

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...